Poem 4 They have cut down

Poem 4 They have cut down the pines Mary lisle

 Poem 4 They have cut down the pines Mary lisle

Poem 4 They have cut down  Stanza 1:

  • They have cut down the pines where they stood;
  • The wind will miss them——— the rain,
  • When its silver blind is down.
  • They have stripped the bark from the wood—
  • They needy boughs, and the brown
  • Knobby nuts trod into the ground.

Q1: Why were the pines cut down?

Ans: The pines were cut down to make a fence by the creek.

Q2: Who will miss the pines?

Ans: The rain and wind will miss the pines.

Q3: Who has stripped the bark from the wood?

Ans: They (People) have stripped the bark from the wood.

Q4: Where were the boughs and knobby nuts lying?

Ans: The boughs and knobby nuts were lying on the ground.

Q5: What is meant by “Trodden”?

Ans: Trodden means Trampled or crushed.

Poem 4 They have cut down  Stanza 2:

  • The kind and friendly trees,
  • Where all day small winds sound,
  • And all day long the sun
  • Plays hide and seek with shadows
  • Till the multiplying shadows turn to one
  • And the night is here.

Q1: How trees are our friends?

Ans: Trees are our kind friend because they provide us wood, shade, and fruit.

Q2: Who plays hide and seek with the shadows?

Ans: The sun plays hide and seek with the shadows all day long.

Q3:  The multiple shadows turn into what?

Ans: The multiple shadows turn into night.

Q4: What is the name of this poem?

Ans: The name of this poem is “They have cut down the pines”.

Stanza 3:

  • They have cut down the trees and ended now
  • The gentle colloquy of bough and bough.
  • They are making a fence by the creek,
  • And have cut down the pines for the posts.
  • Wan in the sunlight for ghost
  • The naked trunks lie.
  • A bird nested there——- it will seek
  • In vain: they have cut down the pines.

Q1: Why the trees ended now?

Ans: The trees ended now because the people have cut down them.

Q2: What is meant by the word “colloquy”?

Ans: The word colloquy means Conversation.

Q3: Where were they making the fence?

Ans: They were making the fence by the creek out of the pine’s trees.

Q4: What is meant by the word “wan”?

Ans: The word wan means looking pale and weak.

Q5: For what the bird was searching for?

Ans: The bird was searching for his nest.

Q6: Who wrote this poem?

Ans: Mary lisle wrote this poem.

Poem 4 They have cut down  Class 10 English Notes

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *