Poem 3 Equipment Edgar Guest

 Poem 3 Equipment Edgar Guest

Stanza 1:

  • Figure it out for yourself, my lad,
  • You’ve all that the greatest of men have had,
  • Two arms, two hands, two legs, two eyes,
  • And a brain to use if you would be wise.
  • With this equipment, they all began,
  • So start for the top and say “I can”.

Q1: What did the poet want to say in the 1st line?

Ans: The poet warned the young lad to work hard for his bright future.

Q2: Who has been addressed in this stanza?

Ans: The poet has addressed his young lad (boy) in this stanza.

Q3: What equipment the greatest men have?

Ans: The greatest men have this equipment. Two arms, two hands, two-leg, Two eyes, and a brain.

Q4: With what equipments great men start their lives?

Ans: With two arms, two hands, two-leg, two eyes, and a brain the great men start their lives

Q5: What are the pieces of equipment?

Ans: According to the poem types of equipment are the common parts of the human body i-e Arms, hands, legs, eyes, and brain.

Q6: What message did the poet want to give to the young lad(boy)?

Ans: The poet warned the young lad that Allah has bestowed you with great abilities and capabilities. You have to work hard for your bright future.

Stanza 2:

  • Look them over, the wise and great,
  • They take their food from a common plate
  • And similar knives and forks they use,
  • With similar laces, they tie their shoes,
  • The world considers them brave and smart.
  • But you’ve all they had when they made their start.

Q1: How do the great men take their food?

Ans: The great men take their food from a common plate with common knives and Forks.

Q2: What kind of laces do the great men use?

Ans: The great men use common laces in their shoes.

Q3: Why did the world consider the great men brave and smart?

Ans: The world considered the great men brave and smart because they achieved The great goal with common equipment.

Q4: Write the rhyming words of this stanza?

Ans: Great, plate, use, shoes, smart, and start are the rhyming words of this stanza.

Stanza 3:

  • You can triumph and come to skill,
  • You can be great if only you will,
  • You’re well equipped for what fight you choose,
  • You have legs and arms and a brain to use,
  • And the man who has risen, great deeds to do,
  • Began his life with no more than you.

Q1: What can a young lad do?

Ans: A young lad can do great things with the help of his skill.

Q2: How could a young lad be great?

Ans: A young lad could be great if he uses his abilities and capabilities properly.

Q3: Name the equipment for the young lad to become successful?

Ans: Arms, legs, eyes, and a brain are equipment for the young lad to become successful.

Q4: What does the word “Will” mean?

Ans: The word “Will” means strong determination.

Stanza 4:

  • You are the handicap you must face,
  • You are the one who must choose your place,
  • You must say where you want to go,
  • How much you will study the truth to know,
  • God has equipped you for life, But he,
  • Let’s you decide what you want to be.

Q1: What is a handicap?

Ans: Handicap is a condition that markedly restricts a person’s abilities to function Physically, mentally, or socially.

Q2: Who must choose his place in society?

Ans: The young lad must choose his place in society.

Q3: Who equipped us for a successful life?

Ans: Allah equipped us for a successful life.

Q4: What must the young lad decide?

Ans: The young lad must decide what great goal he wants to achieve.

Stanza 5:

  • Courage must come from the soul within,
  • The man must furnish the will to win,
  • So figure it out for yourself, my lad,
  • You were born with all that the great have had,
  • With your equipment, they all began,
  • Get hold of yourself and say: “I can”.

Q1: From where the courage come?

Ans: The courage must come from inside the soul.

Q2: What equipment is essential for someone to become a great person?

Ans: Will, courage, and self-control are essential equipment for someone to become a great person.

Q3: What is the meaning of the word “Equipment”?

Ans: The word equipment means tools.

Q4: What is the mood of the poem?

Ans: The mood of the poem is optimistic.

Q5: What must the young lad do and say?

Ans: The young lad must use this common equipment and say, “I can”. His will Must be strong.

Q6: What is the name of this poem?

Ans: The name of this poem is Equipment.

Q7: Who is the poet of this poem?

Ans: Edgar Guest is the poet of this poem.

Leave a Reply