English Notes Class 10 Unit 12

English Notes Class 10 Unit 12

English Notes Class 10 Unit 12  They have cut down the pines Mary Lisle Poem

English Notes Class 10 Unit 12

 

Question 1: Why were pines cut?

Answer: The walls were cut to make a fence through the crack.

Question 2: Apart from the poet, who will miss Pine’s company so badly?

Answer: Apart from the poet, wind and rain will also miss Pine’s company pines.

Q3: Select personality lines?

Answer: For the first time, the poet has given the form of the sun which hides with the shadows.

Q4: How has deforestation affected nature?

Answer: Nature was badly affected by deforestation. The beauty and charm of pine are gone now. The stems are bare and yellow. The forest is deserted and the birds are restless.

Q5: Which picture of rain presents your words “Silver is blind down”?

Answer: It presents a picture of rain when it is raining and heavy rain.

Q 6: The poet mourns when his feet are cut off as if he has lost his close and dear companion. Why?

Answer: The poet laments the cutting down of pine trees because he considered all the pine trees as his close and dear friend.

Q 7: What is the mood of the poem and what effect does it have on you?

Answer: The mood of the poem is sad and gloomy. It makes us sad and upset because we know that pine trees have been cut down mercilessly. We are not happy to know that twins and nuts are scattered on the ground. We look at the naked trunks and the restless birds with anguish.

Q 8: What is the main idea of ​​the poem?

A: The main idea of ​​the poem is to show the importance of trees for our health and national development. According to the poet, trees should be protected because they are vital to life on this planet.

Q9: What are the effects of deforestation on the environment?

Answer: Deforestation has a detrimental effect on the environment. It destroys animal habitats. It pollutes and erodes our agriculture.

  1. English Notes Class 10 Unit 1
  2. English Notes Class 10 Unit 2
  3. English Notes Class 10 Unit 3
  4. English Notes Class 10 Unit 4
  5. English Notes Class 10 Unit 5
  6. English Notes Class 10 Unit 6
  7. English Notes Class 10 Unit 7
  8. English Notes Class 10 Unit 8
  9. English Notes Class 10 Unit 9
  10. English Notes Class 10 Unit 10
  11. English Notes Class 10 Unit 11
  12. English Notes Class 10 Unit 13
  13. English Notes Class 10 Unit 14
  14. English Notes Class 10 Unit 15

Full Post Visit Now, GRAMMAR, question and Answer, Stanza, and  Prepositional phrase: